Milo Forgo iz praška – ekološka embalaža, trajnostni razvoj osebne nege

 In Certifikat, Okolju Prijazno

Milo Forgo iz praška – ekološka embalaža, trajnostni razvoj osebne nege

 

Ideja Forgo je bila rojena pred dvema letoma, izvirala je iz vprašanja o tem ali je osebna nega lahko bolj trajnostna. Izvirala je tudi iz vprašanja, ali lahko pri izdelavi osebne nege pridelamo kar se da čim manj odpadkov. Poleg tega se je porajalo še vprašanje kaj narediti v smeri ponovne uporabe embalaže, saj odpadki an splošno povzročajo okoljske probleme in so problematični za vsa živa bitja. 

 

trajnost_forgo

Forgo: trajnostno tekoče milo za roke (ekološka embalaža)

Forgo ponuja tekoče milo za roke, ki v primarni obliki sploh ni tekoče.

Predstavljajte si, da namesto mila v plastični embalaži, kupite samo stekleno flaško, ki jo boste koristili še leta in vsebino polnili s praškom, kateremu dodate navadno vodo.

V paketu prejmete stekleno flašo in vrečke iz papirja s suho snovjo mila oz. praška, katere ob vsakem naslednjem naročilu prejmete kar v kuverti.

Kako deluje?

Vsebino suhega mila/praška vsujete v priloženo flaško in do vrha napolnite z navadno vodo.

Posebna pumpica iz tekočine ustvari peno, za katero je potrebna manjša količina vode pri izpiranju, saj se pena iz rok izpere hitreje, kot navadno milo v gelu.

Celotni koncept Forgo prodaje je naravnan k trajnosti, od embalaže v kateri prejmete tekoče milo, do pošiljanja paketa, ki je izjemno majhen in lahek in ne vsebuje plastike.

 

 

Ko odpadki postanejo nov vir

Forgo milo ponuja različne vonje. Npr.vonj po lesu se destilira iz odpadkov lesa v Kanadi. Vonj po citrusih se destilira iz ostankov olupkov in pulpe iz ekoloških rastlin na Karibih. Vse to nam omogoča, da zmanjšamo količino surovin, ki jo podjetje Forgo naroča, saj odpadki postanejo novi vir surovin.

forgo-tekoce-milo-tajnost

Vir: Forgo

6 osnovnih sestavin v milu za pranje rok

Povprečno tekoče milo ima več kot 10 sestavin z več kot 1% vsebnosti. Želja iniciative Forgo je bila, da bi milo vsebovalo samo 6 sestavin. Zato so sodelovali z laboratorijem, specializiranim za naravno kozmetiko, in uspeli realizirati, da njihovo milo vsebuje 6 osnovnih sestavin z količinsko vsebnostjo nad 1%. Vse sestavine so naravno pridobljene, glede na certifikat EWG Skin Deep® se vse štejejo za varne, 5 pa jih ima certifikat COSMOS (COSMetic Organic in natural Standard).

forgo-eko-milo-trajnost

Vir: Forgo

Popularnost tekočega mila

Tekoče milo vsebuje od 80-95% vode. Izjemno priljubljeno je postalo v šestdesetih letih prejšnjega stoletja in je precej izrinilo uporabo trdega mila v svetu kozmetike in osebne nege. To je v veliki meri mogoče pripisati razširjenosti poceni plastičnih steklenic za enkratno uporabo. Seveda pa vse te plastične odpadne embalaže precej obremenjujejo okolje, pri čemer se tudi miselnost ljudi počasi spreminja. Postajamo ekološko varčnejši in Forgo je del tega kritičnega trenutka.

trajnost_osebna-nega-forgo

Vir: Forgo

Partnerji iz različnih koncev sveta

Forgo sodeluje s proizvajalci, ki so sami po sebi umetniki in inovatorji. In ta partnerstva gradijo blizu mesta, kjer živimo mi in vi. Izvajalec za stekleno flaško je iz Portugalske, laboratorij v Kanadi. Skupaj si z vsemi proizvajalci in partnerji prizadevajo, da naredijo dober produkt z manj porabljenimi surovinami.

 

trajnostna-kozmetika-forgo

Pozabite na plastiko

Forgo vrečka z milom ni plastična vrečka. Forgo vrečka z milom v prahu je trajnostna, izdelana v Severni Evropi.

Ne gre za plastično vrečko ali biološko razgradljivo plastiko, katera ima zelo malo ali nobene možnosti,

da bi jo bilo mogoče reciklirati / kompostirati.

Forgo vrečka se raztopi v običajnem toku recikliranja ali kompostiranja papirja.

 

Vir: Forgo

 

Ekološka embalaža Forgo je trajnostna

Svoje izdelke pošiljajo v recikliranih papirnatih škatlah in ovojnicah. Embalažo smo omejili na minimalne zahteve in je oblikovana tako, da se steklenica pri prevozu ne zlomi. Ves ostali material za pakiranje je  odvečen, ni masivne škatle, embalaže iz plastike ali mehurčkov. Kljub minimalizmu pa zagotavljajo odlično in »zeleno unboxing« izkušnjo!

 

trajnost-embalaza-forgoVir: Forgo

 

Ponujajo tudi brezplačno pošiljanje in se hkrati zavedajo, da ta različica mila za pranje rok ni fnančno dostopna vsem. Vsekakor pa bodo nadaljevali in sodelovali z njihovimi dobavitelji, da bi bila ta »mini revolucija mila Forgo« finančno dostopna skoraj vsem.

Forgo tekoče milo je trenutno dostopno samo v Evropi in Severni Ameriki. V bližnji prihodnosti si ga želijo predstaviti v večih državah.

trajnost-forgo

Vir: Forgo

 

Trajnostni razvoj je ključ do zmanjšanja odpadkov

FORGO je pobuda, ki jo že od samih začetkov podpira oblikovalski studio Form Us With Love iz Stockholma, najbolj znan po svojih trajnostnih pobudah v sodelovanju z različnimi blagovnimi znamkami, kot je npr. IKEA. FORGO je četrti podvig iz studia Form Us With Love. V osnovi sodelujejo s podjetniki, ki se v svetu želijo lotevati različnih sprememb.

Projekt lahko podprete na Kickstarter-ju do: 25.3.2020

Recommended Posts
Stopite v stik z nami še danes!

Kontakt

Start typing and press Enter to search