Pravilnik o zasebnosti

Podjetje Menerga d.o.o.  je predano varovanju in spoštovanju vaše zasebnosti. Ta pravilnik o zasebnosti opisuje politiko in postopke družbe Menerga pri zbiranju, uporabi in razkrivanju vaših podatkov, katere smo zbrali do sedaj in v bodoče, prek javno dostopnih virov na internetu, ter z vašo uporabo naših storitev, spletne strani in drugih oblik pogodbenega razmerja z vami.

Družba Menerga ne hrani enakih podatkov za vse osebe, to je odvisno od podatkov, ki ste nam jih posredovali. Spodaj so navedeni primeri podatkov, ki jih družba Menerga lahko hrani o vas, kateri podatki pa so dejansko shranjeni pa je odvisno od našega predhodnjega sodelovanja in od tega kakšne podatke ste delili z nami. Za več specifičnih informacij o tem, katere podatke zbiramo, stopite v stik z nami na info@menerga.si.

Katere podatke zbiramo o vas?

  • Osnovne informacije: ime, priimek.
  • Kontaktni podatki: podjetje, poštni naslov podjetja, službena telefonska številka, mobilni telefon, e-poštni naslov.
  • Komunikacija z nami: vsebina e-pošte v e-poštnem sporočilu shranjena v sistemih za pošiljanje e-pošte in CRM ter podatki, ki nam jih zaupate pri izpolnitvi obrazcev na naši spletni strani.

Obdobje hranjenja podatkov

Vaše podatke bomo hranili dokler ne pride do preklica vašega soglasja ali zahteve po izbrisu. Po potrebi jih bomo uporabili za izpolnjevanje naših zakonskih obveznosti, za reševanje sporov in za uveljavljanje naših sporazumov ter poslovnih potreb opredeljenih za vsak sklop podatkov. Ko podatkov ne potrebujemo več, jih izbrišemo iz sistemov zbiranja podatkov. Podatki lahko ostanejo le na elementih kot so morebitne pogodbe, izdani računi, tekoči projekti, projekti v arhivu in podobno, kjer zakonske zahteve zahtevajo od nas daljši čas hranjenja.

Kako zbiramo podatke?

Podatke, smo zbrali v obdobju poslovanja podjetja Menerga. Večina podatkov izhaja iz ene izmed oblik pogodbenega razmerja z vami. Podatke ste nam lahko posredovali tudi z izpolnitvijo obrazcev na naši spletni strani ali pa ste nam jih zaupali preko telefona, elektronske pošte ali kako drugače. Lahko da smo informacije o vas zbrane do 25. maja 2018, zbrali tudi iz javno dostopnih virov na spletu, kot naprimer: LinkedIn, Facebook, javno dostopne zbirke podatkov, spletna stran vašega podjetja in druge.

Kako uporabljamo vaše podatke?

V družbi Menerga skrbimo, da so vaši podatki varni in se uporabljajo le za namene, s katerimi se strinjate in ste nam za to dali privoljenje. Podatki se uporabljajo za namene trženja, statistike in drugega. Natančneje, vaš e-poštni naslov lahko uporabljamo za pošiljanje obvestil povezanih z našimi napravami, storitvami, vključno z vsemi obvestili, ki jih zahteva zakonodaja.

V kolikor ste v to privolili lahko vaše kontaktne podatke uporabimo tudi za to, da vam pošiljamo marketinška sporočila, ki vključujejo informacije o naših napravah in storitvah, ki bi vas lahko zanimale, vam dajemo predloge in priporočila ter avtomatizirano merimo učinkovitost našega oglaševanja na podlagi vaših aktivnosti na spletni strani ter aktivnostih povezanih z odpiranjem elektronske pošte prejete z naše strani, za boljše razumevanje vašega zanimanja.

Pravne podlage za obdelavo osebnih podatkov

Vaše osebne podatke lahko obdelujemo na naslednjih pravnih podlagah:

  • kadar je to potrebno za izpolnitev naših zakonskih obveznosti;
  • kadar je obdelava vaših osebnih podatkov potrebna za sklenitev in izpolnitev pogodbe, ki ste jo sklenili z nami ali ker ste od nas želeli ponudbo;
  • kadar ste za obdelavo svojih osebnih podatkov podali privolitev za obdelavo za posamezen namen obdelave, pri čemer imate vedno pravico, da dano privolitev prekličete.

Kako varujemo in s kom delimo vaše podatke

Do vaših podatkov imajo dostop le pooblaščene osebe, ki tak dostop potrebujejo za opravljanje svojih nalog. Vaših podatkov ne delimo z nikomer, razen z našimi poslovnimi partnerji, z namenom, da lahko izpeljemo pogodbeno obveznost do vas.

Pridržujemo si pravico, da v celoti sodelujemo s katerim koli organom kazenskega pregona ali pravico do izpolnjevanja sodnega naloga, ki od nas zahteva, da razkrijemo identiteto ali druge podrobne podatke o uporabi katerega koli uporabnika naših spletnih mest ali izdelkov.

Vpeljali smo ustrezne varnostne ukrepe, da preprečimo, izgubo, uporabo, nepooblaščen dostop, spremembo ali razkritje vaših osebnih podatkov. Navedene osebe bodo vaše osebne podatke obdelovale v skladu z našimi navodili in so podvržene našim politikam varovanja osebnih podatkov.

V primeru kršitve bomo obvestili vas in pristojni organ, kadar nas k temu zavezuje zakon.

Kako lahko nadzorujete svoje podatke

Če želite dostopati do podatkov, jih popraviti, izbrisati, omejiti podatke ali podati ugovor oz. uveljavljati pravice iz naslova GDPR, se obrnite na nas, saj v skladu s Splošno uredbo o varstvu podatkov lahko zahtevate kopijo osebnih podatkov, ki jih imamo o vas.

Vaše pravice glede osebnih podatkov:

Omogočamo vam, da imate dostop do podatkov, ki jih o vas obdelujemo. To pomeni, da nas lahko kontaktirate in podali vam bomo kopijo informacij o tem, katere vaše osebne podatke obdelujemo in za kakšen namen.
Vse informacije vam pošljemo brezplačno v pisni ali elektronski obliki. Dolžni smo vam pojasniti razlog in pravno osnovo obdelave vaših podatkov.

Posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, ima pravico doseči, da brez nepotrebnega odlašanja popravimo napačne ali nepopolne podatke, ki jih v zvezi z njim obdelujemo. Poleg tega lahko dopolnite manjkajoče podatke, ki so potrebni pri našem delu. Mi pa smo odgovorni za posodabljanje in zagotavljanje točnosti teh podatkov.

Pravico imate zahtevati, da vaših osebnih podatkov, za določene namene, več ne obdelujemo. V tem primeru vaših podatkov v prihodnje ne bomo več uporabljali v namene, na katere se nanaša vaša prepoved.

Pravico imate, da vam podatke, ki se nanašajo na vas posredujemo v strukturirani, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki, vi pa jih lahko posredujete drugemu upravljavcu. Upoštevajte, da to velja le za podatke, ki smo jih dobili neposredno od vas.

Pravico imate, da ugovarjate določenim vrstam obdelave osebnih podatkov. Lahko nasprotujete določeni uporabi osebnih podatkov, če se ti podatki obdelujejo za druge namene, kot je potrebno za opravljanje naših storitev ali za izpolnjevanje zakonske obveznosti. Vedno imate pravico vedeti, ali se vaši osebni podatki uporabljajo za neposredno trženje, čemur lahko kadar koli ugovarjate.

Pravico imate, da zahtevate izbris svojih osebnih podatkov iz naših podatkovnih baz. Vaši zahtevi bomo ugodili, razen če bomo ugotovili, da imamo pravno podlago za obdelavo vaših osebnih podatkov.

Imate pravico do umika soglasja, ki ste ga podali za določen namen obdelave vaših osebnih podatkov. Umik soglasja ne bo vplival na zakonitost obdelave, ki je bila izvedena, pred umikom soglasja. Če umaknete vaše soglasje, vam morda ne bomo mogli ponuditi določenih izdelkov ali storitev.

Pritožbe

Če po vašem mnenju nimamo pravice obdelovati vaših podatkov, vendar to kljub temu počnemo, lahko vložite pritožbo pri nadzornem organu. Nadzorni organ bo na podlagi vaše pritožbe raziskal, katere ukrepe je treba sprejeti. Če organ odloči, da je treba vzpostaviti nadzor, boste o tem obveščeni v treh mesecih. Če ne prejmete obvestila, se lahko za odgovor obrnete na sodišče.

Skladno z GDPR bo vaša zahteva obravnavana v 30 dneh od pridobitve vseh informacij, potrebnih za obravnavo vaše zahteve. V primeru zapletene zahteve se lahko to obdobje podaljša za največ dva meseca, o čemer vas bomo predhodno tudi obvestili.

Kako nas lahko kontaktirate

Če imate kakršna koli vprašanja o naših praksah ali tej politiki zasebnosti ali želite uveljavljati katero izmed pravic nam pošljite elektronsko sporočilo na info@menerga.si ali nam pišete na naslov Menerga d.o.o., Zagrebška cesta 102, 2000 Maribor.

To politiko zasebnosti lahko kadarkoli spremenimo. Vse spremembe ali posodobitve bodo učinkovite takoj po objavi na tej strani. Svetujemo vam, da to politiko zasebnosti redno spremljate za morebitne spremembe. Po datumu veljavnosti lahko ugotovite ali so bile izvedene spremembe.


Ta politika zasebnosti je bila posodobljena
18. maj 2018.

Stopite v stik z nami še danes!

Kontakt
Emergency Call

In case of urgent, feel free to ask questions.

Start typing and press Enter to search