prezracevanje-razvlazevanje-pralnice-klimatizacija

Prezračevanje pralnice

Prezračevanje pralnice je potrebno skrbno načrtovati saj so to prostori, kjer se iz pralnih strojev in sušilcev generira ogromna količina odpadne toplotne energije. Vso to toploto je mogoče v zimskem obdobju vrniti v stavbo in jo s tem ogreti – praktično “brezplačno” ogreti.

Hkrati pa je pomembno pralnico pravilno rešiti tudi v poletnem obdobju, kjer je potrebna enormna količina hlajenja oz. odvoda teh viškov energije. Napačno energetska rešitev pralnice lahko pomeni za stavbo resen problem in velik strošek. Medtem ko pametno načrtovana pralnica lahko pomeni za zgradbo brezplačno (!) energijo. Zaradi tega na podjetju Menerga prezračevanje pralnice razumemo kot priložnost.

Velika priložnost pri pralnicah je tudi vračanje energije iz odpadne vode. Vso vodo lahko namreč odpeljemo skozi sistem, ki ji pred odtokom v kanalizacijo odvzame vso energijo. Tudi to energijo je mogoče ponovno uporabiti ali pa jo prodati sosednjim zgradbam. Takšne rešitve so povsem mogoče pod pogojem, da pralnico dobro načrtujemo. dobrim načrtovanjem. Pralnica s takšno energetsko rešitivjo lahko postane tudi plus energijski objekt oz. zgradba, ki proizvede več energije, kot jo porabi za svoje obratovanje.

Vsaka zgradba, ki ima pralnico in ustrezno razdelano energetsko rešitev ima na voljo energijo, ki jo s na podlagi dobro razdelanega energetskega koncepta lahko transportiramo na tisto točko zgradbe, kjer je energija najbolj potrebna. Kot najraje rečemo inženirji podjetja Menerga: naše rešitve so »win-win« situacija za okolje in naročnika.

Za prezračevanje pralnice so primerne naprave: ThermoCond 19 in ThermoCond 29 v posebni izvedbi za pralnice | AquaCond 44 za vračanje energije iz odpadne vode

Reference iz področja klimatizacije in prezračevanja pralnic

Stopite v stik z nami še danes!

Oddajte povpraševanje
Emergency Call

In case of urgent, feel free to ask questions.

Start typing and press Enter to search