Prezračevanje bolnišnic

Prezračevanje in klimatizacija bolnišnic in ambulant - z odgovornostjo do pacientov in zdravnikov.
prezracevanje-bolnice-zdravstvo-medicina-ambulanta-klimatizacija

Prezračevanje bolnišnic / ambulant

Prezračevanje bolnišnic zahteva natančno in odgovorno poglobitev v sistem prezračevanja in klimatizacije. Prezračevanje v zdravstvu mora zagotavljati bolnikom ustrezne pogoje za okrevanje, ter zdravnikom ustrezno klimo za skoncentrirano delo – 24 ur na dan, 365 dni v letu. Regulacija tako temperature, kakor tudi vlage je nepogrešljiv del upravljanja energetike v bolnišnicah. Visoka temperatura in visoka vlaga vplivata na psiho-fizično počutje bolnika, kakor tudi na njihovo hitrost okrevanja. Higienski standardi so tukaj visoki – zato je še posebej pomembno, da projektno stanje ustreza pogojem, ki so zahtevani v praksi.

Poskrbeti je prav tako potrebno za dovolj veliko število izmenjav zraka in umik mikrodelcev, ki vzpodbujajo infekcije, alergije, astme, srbečice, draženje in povzročajo glavobol. Zato je potrebno zagotoviti tudi izjemno kakovostne filtre in filtracijo.

Pri bolnicah je pomembno upoštevati tudi mikroklimatske pogoje zahtevane v operacijskih dvoranah in sobah za okrevanje po kritičnih operacijah.

Pri vsem tem pa je potrebno tudi optimiranje energije. Tukaj je natančno inženirsko znanje nepogrešljivo za uspešno realizacijo zdravstvenih stavb.

Primerne naprave:  Adsolair 56/58 | Resolair 62/66 in Resolair 64/68 | Sorpsolair 72/73 | Adconair 76 | RewaTemp