RewaTemp

Kapaciteta za hlajenje: 30 - 800 kW | Kapaciteta za ogrevanje: 40 - 1000 kW

Toplotna črpalka in hladilni agregat v eni kombinirani napravi

Predstavljamo vam novo revolucionarno družino hibridnih naprav RewaTemp za dodatni izkoristek obnovljivih virov energije. Gre za kombinirano napravo, kjer sta v eni napravi združena toplotna črpalka in hladilni agregat. Zaradi tega naprava Rewatemp omogoča optimalno hkratno proizvodnjo toplotne in hladilne energije s pomočjo obnovljivih virov energije.

Naložba v trajnostne zelene donose

Napravo RewaTemp je mogoče enostavno umestiti prav v vsak sistem ogrevanja in/ali hlajenja. Primerna je za vse zgradbe, ki želijo povečati svoj potencial za varčevanje energije in še dodatno znižati stroške obratovanja na način, da znižajo stroške proizvodnje energije za energetiko zgradbe.

Naprava ima visok energetski izkoristek, kar pomeni, da gre za izjemno donosno naložbo, ki se povrne v manj kot treh letih. Za napravo, ki ima življenjsko dobo ob ustreznem vzdrževanju okoli 20-25 let, je slednje odlična investicija. Rewatemp odločno pripomore k trajnostnim zelenim donosom.

Delovanje – zima / poletje

Zima

  • optimalen “transport” oz. prerazporeditev energije iz vročega dela zgradbe na hladnejše dele zgradbe, zaradi česar zmanjšujemo potrebo po toplotni energiji.
  • ko prerazporejene energije ni dovolj pa dodatno manjkajočo toplotno energijo pripravi s pomočjo obnovljivih virov energije.

Poletje

  • generiranje hladilne energije z uporabo obnovljivih virov energije in sočasno pripravo toplotne energije.
  • Ko toplotna energija ni več potrebna jo vračamo v obnovljivi vir ter jo shranjujemo za uporabo pozimi.

Naprava +1

Naprave Rewatemp se je tekom razvoja prijelo ime “Naprava +1”. Zakaj? Zato, ker jo lahko v svoj sistem ogrevanja in hlajenja umesti prav vsaka zgradba – ne glede na njen obseg trenutnih naprav oz. njeno namembnost. Tako novogradnje kakor rekonstrukcije lahko s pomočjo naprave Rewatemp nemudoma pričnejo z varčevanjem energije.

Tehnologija klasificirana pod “zaupno”

V napravi Rewatemp se skriva know-how in tehnologija, ki je do nadaljnega ne želimo popolnoma razkriti širši javnosti. Zainteresiranim strankam pripravimo osebne predstavitve oz. zaseben ogled tehnologije in individualno svetovanje – slednje je za visokotehnološke naprave v tujini poznano kot “private showing only”. Za svoj termin nam pišite na info@menerga.si in z veseljem se bomo posvetili vašemu projektu.

Implementacije v regiji Adriatic

V regiji Adriatic smo tehnologijo uspešno predstavili številnim zasebnim investitorjem, ki so v svoje projekte, kakor tudi že v svoje zgradbe uspešno implementirali napravo Rewatemp in pričeli z varčevanjem energije ter si zagotovili svoje zelene donose.