Prezračevalni strop za profesionalne kuhinje

Prezračevalni strop Südluft je primeren za profesionalne kuhinje v restavracijah, hotelih, bolnišnicah, šolah, vrtcih ter domovih za ostarele.  Zanj se največkrat odločajo restavracije s srednjo do veliko kuhinjsko površino – takšne, ki dnevno pripravijo večje število obrokov in katerih kuhinja obratuje ves dan.

Prednost prezračevalnega stropa Südluft je, da ponuja fleksibilno rešitev, ki je natančno prilagojena ustreznemu prostoru in pogojem v kuhinji.

Zahvaljujoč dolgoletnim izkušnjam so te rešitve kuhinjskega prezračevalnega stropa sestavljene iz preizkušenih komponent kot so: aerosolni izločevalniki, prezračevalni elementi za dovod zraka, sistemi osvetlitve, UV dezinfikacije in ostalih stropnih elementov.

Lastnosti in prednosti prezračevalnega stropa

Zahvaljujoč dolgoletnim izkušnjam so rešitve prezračevalnih stropov sestavljene iz preizkušenih komponent kot so:

 • aerosolni izločevalniki,
 • prezračevalni elementi za dovod zraka,
 • sistemi osvetlitve,
 • UV dezinficiranje in
 • ostalih elementov stropa.

 

Dodatne opcije prezračevalnega strop Südluft:

 • UV dezinfikacija preko UV žarnic (dodatek, ki ga strokovnjaki zagovarjajo),
 • fleksibilno zaznavanje dima nad kuhalnimi ploščami k čemur se prilagodi moč odvajanja zraka.

Na aktivnem področju stropa kuhinje se namestijo trapezni zračni kanali namenjeni odvajanju zraka na najbolj kritičnih predelih v kuhinji (nad štedilniki, pečicami, ipd.).

Na pasivnem področju kuhinje, tam kjer je ravni del stropa, pa obstajajo različne opcije s katerimi se lahko strop nadgradi – kot so dovodi zraka, vgradna svetila, svetlobni trakovi ali spustne luči.

Dovodni zrak se vpihuje skozi dovodne elemente s priključnimi komorami ali po želji kot tako imenovani nadtlačni strop s perforiranimi stropnimi ploščami.

Prezračevalna napa ali prezračevalni strop? Zakaj se odločajo gostinci?

Gostinci se v zadnjih letih vse pogosteje odločajo za namestitev kuhinjskega stropa, ki je bistveno učinkovitejši od klasične kuhinjske nape. K temu so pripomogle številne prednosti prezračevalnega stropa, ki jih ti zagotavljajo.

 • Prezračevalni strop prepreči neprijetno širjenje vonjav iz kuhinje.
 • Prezračevalni strop z dodatkom UV žarnic zagotavlja višji nivo higiene. UV žarnice oz. UVC sistem preprečuje možnost požara, saj razgrajuje preostale maščobe v obtočnem zraku.
 • Prezračevalni strop v primerjavi z kuhinjsko napo zagotavlja boljše delovne pogoje, svetlobo in osvetljenost kuhinje, optimalno gibanje zraka.

Za gostinske obrate to pomeni, da vam bo prezračevalni strop pomagal:

 • izboljšati gostovo izkušnjo v restavraciji,
 • izboljšati delovne pogoje zaposlenih v kuhinji.

Različne linije prezračevalnih stropov

Suedluft-SL-COLOR-kuhinjski-strop-prezracevanje

SL-COLOR

Ta tip prezračevalnega stropa je izdelan iz ekstrudiranih aluminijastih profilov, ki jih je razvil Südluft. Gre za profile, ki so kondenzacijsko-tesno priviti in zatesnjeni.

Strop aluminija se lahko prašno barva v RAL barvah ali se eloksira.

Suedluft-SL-CRONIS-kuhinjski-strop-prezracevanje

SL-CRONIS

Ta prezračevalni strop navdušuje z uporabo visokokakovostnega nerjavečega jekla 1.4301 z dvojnim brušenjem K240. Trapezni kanali za odvod zraka so popolnoma tesno varjeni, površina je brušena.

Posebej primeren je za primere visokih toplotnih ali mehanskih obremenitev.

Suedluft-SL-DESIGN-kuhinjski-strop-prezracevanje

SL-DESIGN

Gre za kombinacijo posameznih linij izdelkov glede na želje stranke.

Možno je kombinirati različne tipe materialov ter poljubno pobarvati elemente, kakor tudi kombinirati kuhinjske nape s prezračevalnimi stropnimi sistemi.

Projektiranje prezračevalnega kuhinjskega stropa za vašo restavracijo ali hotel

Ne glede ali gre za novo kuhinjo ali za prenovo obstoječe kuhinje vam lahko pomagamo tudi pri projektiranju. Vašemu obstoječemu projektantu lahko nudimo podporo pri projektiranju ali pa projektiranje za vas opravimo mi. Odločitev je na vaši strani.

Pri načrtovanju kuhinjskih prezračevalnih stropnih sistemov Südluft se bomo skrbno posvetili vašemu projektu ter se po skupnem posvetu lotili reševanja tehničnih detajlov. Z našim tehničnim znanjem in fleksibilnostjo izdelka se lahko prilagodimo vsaki želji in potrebi.

prezracevanje-kuhinje-projektna-naloga-Menerga

Izmera na lokaciji pred izvedbo kuhinjskega stropa

Pri podjetju Menerga poskrbimo od načrtovanja do dobave in montaže na samem kraju. Ko ste se odločili za vgradnjo kuhinjskega stropa bomo na sami lokaciji izvedli natančne izmere ter zabeležili potrebne prilagoditve pred proizvodnjo vašega stropa.

Postopek izmere in prilagoditve stropa se izvede brezplačno. Služi nam za natančno modularno dimenzioniranje stropa za vašo površino kuhinje. Pred izdelavo ponudbe bomo za vas:

 • preračunali potrebno količino odtočnega zraka (glede na tehnične naprave v kuhinji),
 • pripravili natančni izris stropa glede na vaš tloris kuhinje,
 • preračunali potrebne prezračevalne naprave,
 • predvideli optimalno določitev kanalov za odvod zraka.
prezracevanje-kuhinje-profesionalni-prezracevalni-strop-Suedluft-7

Montaža prezračevalnega stropa

Pri podjetju Menerga poskrbimo od načrtovanja do dobave in montaže na samem kraju. Slednje je pri podjetju Menerga vključeno v ceno. Le tako vam lahko zagotovimo brezhibno delovanje celotne rešitev.

Garancija in zaupanje

Kuhinjski prezračevalni strop Südluft ima 2 leti garancije. Izdelki so narejeni iz najkakovostnejših materialov ter v celoti proizvedeni v Nemčiji.

Kontrola kvalitete in življenjska doba takšnega kuhinjskega stropa ob primernem vzdrževanju je ocenjena na več desetletij. To pomeni, da je življenjska doba prezračevalnega stropa bistveno daljša od ostale tehnike v kuhinji (štedilnikov, pečic, ipd.).

suedluft-logo

Zastopanje podjetja Südluft v Sloveniji

Podjetje Menerga na področju regije Adriatic v celoti zastopa rešitve kuhinjskega prezračevalnega stropa nemškega podjetja Südluft.  Strankam nudimo Südluft-ove izdelke, projektno svetovanje, projektno podporo in poskrbimo za vzdrževanje.

Podjetje Südluft je že desetletja poznano po svoji prepričljivi tehnologiji in konstrukcijski inovativnosti ter poznavanju gradbene prakse. To potrjuje veliko število uspešno izpeljanih projektov in zadovoljnih strank.

Prezračevalni stropovi in drugi izdelki proizvedeni s strani podjetja Südluft veljajo za visokokakovostne proizvode, ki upoštevajo okoljsko trajnost in so usmerjeni v prihodnost.

prezracevalni-strop-kuhinja-Menerga-Sudluft-2

Celostna rešitev prezračevanja kuhinje = prezračevalna naprava + prezračevalni strop

V ta namen smo pri podjetju Menerga pripravili celostno storitev prezračevanja kuhinje, ki obsega:

 • izdelavo celotne projektne naloge,
 • dobavo visokoučinkovite prezračevalne naprave Menerga Adsolair višje kvalitete ali naprave Systemair srednje kvalitete,
 • kuhinjski prezračevalni strop Südluft s higienskimi funkcionalnostmi.
 • zagon vseh naprav na objektu,
 • nadzor nad celotnim projektom.

Pri podjetju Menerga vam zagotavljamo skladnost celotne rešitve prezračevanja kuhinje po predpisanih smernicah VDI 2052 in SIST EN 16282-1:2017. Prezračevalni sistem za komercialne kuhinje mora izpolnjevati številne zahteve:

 • zagotavljati sveži zrak v prostoru,
 • varčevati z energijo,
 • brezhibno delovati,
 • dolgo življenjsko dobo,
 • izpolnjevati estetske standarde,
 • biti modularno razširljiv in omogočati naknadno dograjevanje.
projektiranje-prezracevanja-kuhinje-celostna-resitev-Menerga
Stopite v stik z nami še danes!

Oddajte povpraševanje
Emergency Call

In case of urgent, feel free to ask questions.

Start typing and press Enter to search