Procesna klimatizacija

Pri procesni klimatizaciji je potrebno zagotoviti, da se v določenih situacijah zagotovi natančno definirane klimatske ali mikroklimatske pogoje. Doseganje teh pogojev je v določenih tipih zgradb lahko izjemno zahtevno.

Sistemi Menerga garantirajo zanesljivo sušenje, hlajenje in ogrevanje. Na področju hladilnih agregatov naši sistemi zanesljivo vzdržujejo optimalne pogoje pri pripravi vode. Tudi v tem segmentu je varčevanje energije z uporabo inteligentne tehnologije na prvem mestu.

Vračanje energije iz zavržene vode oz. odpadnih voda

Vračanje energije iz zavržene vode je eden izmed najbolj dobičkonosnoh načinov varčevanja energije. Pri tem gre namreč za ponovno uporabo “že plačane” energije.

Ideja je preprosta: za ogrevanje sveže vode uporabljamo energijo odpadne vode. Uspeh je zagotovljen in zavidljiv: na tak način je mogoče prihraniti do 90% energije, ki bi jo sicer porabili za ponovno pripravo vode.

In prav toliko, kot so zmanjšani stroški na koncu meseca, je hvaležno tudi okolje. Poleg tega je tehnologija brez pomislekov uporabna tudi v kombinaciji s sistemi za pitno vodo, kar potrjuje opravljen DVGW (Deutsche Vereinigung des Gas- und Wasser-faches e. V.) test.

Kompaktni hladilni agregati

Postavitev hladilnih stolpov in zračnih hladilnikov velikokrat predstavlja arhitekturno oviro. Pri tem se pojavljajo še prostorske zahteve za hladilne agregate, sisteme za prosto hlajenje, dodatne hladilne stolpe, kar povečuje obratovalne stroške in zaradi visoke zgoščenosti predstavlja veliko prostora za regulacijo teh postrojenj.

Tudi tukaj obstaja rešitev sistema Menerga. Najmodernejša kompresorska tehnologija in medsebojno optimalno usklajene komponente naprav omogočajo opustitev strešnih – pogosto hrupnih – hladilnih elementov. To predstavlja arhitekturno pridobitev.

Nezanemarljiva je tudi prostorska pridobitev in stroškovno ugodno obratovanje. Pomembneje pa je, da imate tekom procesa – pred, po in med gradnjo – vedno na voljo osebo, na katere svetovanje se lahko zanesete.

Stavbe in objekti

V ta sklop klimatizacije, prezračevanja in ogrevanja sodijo industrijski objekti:

  • Splošni industrijski postopki,
  • prehrambena industrija,
  • industrija plastike,
  • farmacevtska industrija,
  • podatkovni centri (računalniški centri)
  • in veliko več.

Dodatno

V vseh omenjenih zgradbah lahko zagotovimo tudi vračanje toplote iz zavržene vode.

Stopite v stik z nami še danes!

Oddajte povpraševanje
Emergency Call

In case of urgent, feel free to ask questions.

Start typing and press Enter to search