prezracevanje-podatkovni-centri-serverski-prostori-klimatizacija

Prezračevanje podatkovnih centrov / serverskih prostorov

Podatkovni centri oz. prostori, kjer se nahajajo gruče serverjev, skorajda ne potrebuje prezračevanja. Vendar 24 ur na dan, 365 dni v letu brez kompromisa potrebujejo zajetno količino hlajenja.  Ker je nosilni medij hladu zrak, predstavlja slednje ogromen vzdrževalni strošek.

Pri tako nujni potrebi po konstantni temperaturi je neobhodno načrtovati tudi redundačni sistem hlajenja strežnikov in podatkovnih postaj. Še tako dobro varovan podatkovni center lahko zgubi podatke v primeru, da se temperatura povzdigne na nivo, ki je za podatkovne hranilnike (diske) nesprejemljiv. Redundančni sistem lahko takšno katastrofo prepreči.

Z ustreznim načrtovanjem energetsko-hladilnega sistema se tudi v teh primerih kaže enormen potencial za prihranek energije, ne da bi pri tem pod kompromis postavili hladilno zmogljivost klimatskega sistema.

Prav tako pa je potrebno v serverskih prostorih načrtovati ustrezno vpihovanje in odsesavanje zraka, kar lahko zagotovimo s pravilnim načrtovanjem talnih linijskih difuzorjjev.

Ustrezne naprave za prezračevanje  in hlajenje podatkovnih centrov: Adcoolair 75, Adconair Adiabatic family

Stopite v stik z nami še danes!

Oddajte povpraševanje
Emergency Call

In case of urgent, feel free to ask questions.

Start typing and press Enter to search