Klimatizacija zasebnih bazenskih prostorov z integrirano toplotno črpalko

Naprave družine ThermoCond 29 so multifunkcionalni kompaktni sistemi za klimatizacijo zasebnih bazenskih prostorov. Vse naprave se med izdelavo in v času obratovanja optimalno prilagodijo vašim zahtevam. Integrirana toplotna črpalka poviša skupni toplotni učinek naprave in omogoča razvlaževanje zraka bazenskega prostora tudi v režimu delovanja z obtočnim zrakom. Ob tem je opcijsko možno koristiti že obstoječo hišno toplotno črpalko za energetsko učinkovito ogrevanje vtočnega zraka. Kombinacija visoko učinkovitih komponent z natančno regulacijo in krmiljenjem jamči vedno varčne obratovalne režime pri najvišji stopnji ugodja. ThermoCond naprave razvlažujejo, ogrevajo in prezračujejo bazenske prostore in ob odlični klimi skrbijo za idealno zaščito gradbenih konstrukcij. Dodatni sistemi ogrevanja, kot so radiatorji ali ploskovna ogrevanja, v večini primerov niso potrebni.

Ostale karakteristike in opcije:

 • filtracija zraka v vsakem režimu obratovanja,
 • toplovodni grelnik zraka,
 • zvočno optimirano plastično ventilatorsko kolo za še tišje obratovanje (od 292001),
 • individualno nastavljivi parametri,
 • naprava dokončno izdelana in pripravljena za obratovanje; vsebuje vse elemente za kondicioniranje zraka bazenskega prostora, vključno z elementi regulacije in krmiljenja,
 • intenzivna kontrola kvalitete s poskusnim obratovanjem naprave v proizvodnji.

Opcije

 • By-pass loputa,
 • regulacijska sprega med temperaturo bazenske vode in temperaturo bazenskega zraka,
 • izvedba naprave v skladu z VDI6022,
 • kondenzator bazenske vode,
 • izvedba naprave z uporabo energenta hišne toplotne črpalke za ogrevanje VTZ, daljinski nadzor,
 • in mnogo več.

Na kratko

 • Razvlažuje, prezračuje in ogreva
 • Korozijsko odporen toplotni prenosnik (rekuperator) iz polipropilena
 • Integrirana toplotna črpalka
 • Energetsko varčni EC-ventilatorji
 • Zvezno vodena loputa obtočnega zraka
 • Kompaktna zasnova naprave pomeni majhne prostorske potrebe
 • Različne možnosti položajev kanalskih priključkov
 • Integrirana krmilna in regulacijska oprema, kompatibilna z vsemi CNS sistemi
 • Opcija: Upravljanje naprave preko „Smartphone“ ali tabličnega računalnika

Opis delovanja

Ogrevanje z obtočnim zrakom

Če v nekopalnem režimu ni nobene zahteve za regulacijo temperature in vlage, obratuje naprava v režimu „100% obtočni zrak”. Izmenjava zraka v bazenskem prostoru je zagotovljena. Ob zahtevi za ogrevanje se odtočni zrak, v skladu s potrebami, preko toplovodnega grelnika zraka ogreva na zahtevano temperaturo vtočnega zraka.

Razvlaževanje z zunanjim zrakom pozimi

V križno-protitočnem toplotnem prenosniku in na izparilniku toplotne črpalke se odtočnemu zraku (zrak iz bazenskega prostora) odvzame večina senzibilne in latentne toplote ter se preda na zunanji zrak. Če grelna moč toplotne črpalke ne zadošča, se vtočni zrak dogreje s toplovodnim grelnikom zraka. Višek toplotne energije se lahko uporabi za ogrevanje bazenske vode preko opcijskega kondenzatorja bazenske vode.

Razvlaževanje z obtočnim zrakom

V režimu obratovanja z obtočnim zrakom se odtočni zrak, na izparilniku toplotne črpalke, razvlaži. Zaradi predhodnega pretoka tega zraka skozi toplotni prenosnik – rekuperator, se moč razvlaževanja znatno poveča. S tem prenosom toplote se na drugi strani toplotnega prenosnika dosežejo izjemni rezultati. Predgreti in razvlaženi zrak se takoj po izstopu iz rekuperatorja dogreje na kondenzatorju toplotne črpalke in se kot vtočni zrak vodi nazaj v bazenski prostor. Delež energije potrebne za razvlaževanje v višini 0,25 kWh/kg pomeni, da je toplotna črpalka optimalno dimenzionirana. Če grelna moč toplotne črpalke ne zadošča, se vtočni zrak dogreje s toplovodnim grelnikom zraka.

Letni režim obratovanja

Z višanjem vlage zunanjega zraka se loputa obtočnega zraka zvezno zapira. Pri visoki vlagi zunanjega zraka se loputa obtočnega zraka povsem zapre. Naprava obratuje preko toplotnega prenosnika – rekuperatorja, v režimu 100% deležev zunanjega in zavrženega zraka.

Režim obratovanja z uporabo energenta hišne toplotne črpalke

Že obstoječa hišna toplotna črpalka lahko energetsko učinkovito prispeva k ogrevanju zraka bazenskega prostora. Energent hišne toplotne črpalke je priključen na toplovodni grelnik zraka. Praviloma nizka temperatura predtoka hišne toplotne črpalke ne zadošča za ogrevanje vtočnega zraka. Zato je toplovodni grelnik zraka v napravi vgrajen v učinkoviti kombinaciji z zračno hlajenim kondenzatorjem toplotne črpalke. Ta postavitev ima to prednost, da lahko hišna toplotna črpalka obratuje z optimalnim COP. Oba sistema v kombinaciji tako ogrevata vtočni zrak na želeno temperaturo.

Potrebujete tudi linijske difuzorje za bazenski prostor?

Poleg klimatskih naprav smo pri podjetju Menerga na voljo tudi linijski difuzorji. Slednji služijo kot talni vpihovalni elementi toplega in hladnega zraka v prostor.

S pomočjo talnih linijskih difuzorjev se je možno izogniti neprijetnemu direktnemu pihanja, saj linijski difuzorji zrak in toploto distribuirajo enakomerno po prostoru.

Dokumenti

Stopite v stik z nami še danes!

Oddajte povpraševanje
Emergency Call

In case of urgent, feel free to ask questions.

Start typing and press Enter to search