prezracevanje-fitnesa-klimatizacija

Prezračevanje fitnesa in telovadnic in športno-rekreacijskih prostorov

Fitnes je tip prostora, ki je neprestano izpostavljen znojenju športnikov in zatohlemu zraku. V času vadbe, ko so pljuča športnika najbolj potrebnega svežega in čistega zraka je pogosto na voljo “podihan” zrak, ki neprijetno zaudarja. Kvalitetno prezračevanje v telovadnicah in dovranah fitnesa je torej predpogoj za dobro počutje.

Veliko število športnikov v relativno majhnem prostoru zahteva poleg kvalitetnega prezračevanja tudi primerno pohlajevnaje prostora. V fitnesu ali telovadnici je potrebno pravilno načrtovati hlajenje, saj športniki ob vadbi “ustvarijo” veliko toplote. To toploto je potrebno “odplejati” iz prostra, sicer vročina v fitnesu v poletnih mesecih postane nevzdržna in zniža število obiskovalcev.

S pomočjo prezračevalnih naprav Menerga je za primerno hlajenje in redno izmenjavo zraka je mogoče poskrbeti tudi na na stroškovno varčen način.

Poleg prezračevanja pa je potrebno razmisliti tudi o pravilnem vpihovanju zraka v fitnes prostor, saj prepih in direktno pihanje ustvarajajo cone, kjer se je neprijetno zadrževati. Klimatizacija dvoran za vadbo je torej večplastna in jo je mogoče rešiti z ustreznim načrtovanjem projekta.

Še bolj zatohle pogoje je mogoče najti v slačilnicah, garderobah in sanitarnih prostorih fitnesov. Zaradi relativno majhne velikosti in velikega števila obiskovalcev so ti prostori pogosto podvrženi še slabšemu zraku kakor vadbeni del fitnesa. Tukaj je problem, da je pogosto zatohel zrak, ki nemalokdaj tudi intenzivneje zaudarja. Slednje kaže na higiensko neprimernost in znižuje ugled fitnesa.

Obstaja malo fitnesov katerih konkurenčna prednost je prav v tem, da njihove garderobe in prostori za vadbo ne zaudarjajo po znoju njihovih strank. Pri podjetju Menerga verjamemo, da je fitnes, ki je kvalitetno prezračevan in ne smrdi, konkurenčna prednost zaradi katere je lažje pridobiti in ohraniti stranke.

Primerne naprave: Trisolair 52/59 | Adsolair 56/58 | Resolair 62/66 | Adconair 76

Reference iz področja klimatizacije in prezračevanja v wellnessu in športu

page 1 of 2
Stopite v stik z nami še danes!

Oddajte povpraševanje
Emergency Call

In case of urgent, feel free to ask questions.

Start typing and press Enter to search