Prezračevanje kuhinje

Odpadno toploto kuhinje je mogoče izkoristiti za brezplačno ogrevanje stavbe.
prezracevanje-kuhinje-restavracije-klimatizacija

Prezračevanje kuhinje

Prezračevanje kuhinje zahteva poleg prezračevanja tudi dobro načrtovano odvajanje toplote in hlajenje. Z odvečno toploto kuhinje je mogoče stavbo v zimskem času tudi brezplačno (!) ogrevati. Kuhinjsko prezračevanje je potrebno dobro uskladiti tudi s tehnologijo v kuhinji – potrebno je rešitev načrtovati v kontekstu ustrezne kuhinjske nape ali naprednejšega ter učinkovitejšega prezračevalnega stropa. Načrtovati je potrebno tudi to kako v kuhinji s pomočjo prezračevanja preprečiti tudi nastanek legionele.

Nujno je redno čiščenje filtrov, ki se zaradi maščob v zraku hitreje umažejo. Več o celostni rešitvi prezračevanja kuhinj smo na podlagi velikega zanimanja obravnavali podrobneje v našem blog zapisu, ki je na voljo tukaj. V njem boste izvedeli kako lahko od klimatizacijske naprave do kuhinjskega stropa načrtujemo rešitev klimatizacije kuhinje na način, da izkoristimo zavrženo toploto ter jo v stavbi ponovno uporabimo!

Poleg tega na koncu zapisa najdete tudi Smernice za klimatizacijo kuhinj (VDI 2052), ki jih je neobhodno upoštevati za vsako kuhinjo!

Primerne naprave: Adsolair 56/58

Reference iz področja klimatizacije in prezračevanja kuhinj