prezracevanje-hotela-apartmajev-restavracije-klimatizacija

Prezračevanje hotela – Integralna energetska rešitev

Prezračevanje hotela je smisleno obravnavati kot del celostne energetske rešitve hotela. Celostna energetska rešitev pomeni, da je  smiselno natančno preučiti potrebe različnih prostorov – recepcije, kuhinje, jedilnice, bazena in hotelskih sob – in pri tem natančno dimenzionirati prezračevalne, toplotne in hladilne potrebe hotela.

Ključno je: hotelske energetike ne smemo predimenzionirati, saj lasnitku / upravniku hotela s tem povzročimo (pre)visoko investicijo in mesečne stroške popolnoma po nepotrebnem. Prav tako pa je pomembno, da energetike hotela ne poddimenzioniramo, saj s tem nižamo udobje v prostoru. Zaradi tega je gostom lahko prevroče poletji, prehladno pozimi ali je v prostorih neprijetno zatohel zrak … Vse to vpliva na zadovoljstvo gostov, njihovo oceno hotela in odločitev ali se v hotel ponovno vrnejo ali izberejo drugega.

prezracevanje-kuhinje-prezracevalni-strop-park-botique-hotel-varazdin-menerga

Prezračevanje in klimatizacija hotelskih sob predstavlja pomemben del udobja za hotelske goste – predvsem v višjih kategorijah hotelov. Sobe, ki so vedno sveže in prijetne ter ne zaudarjajo in v njih ni čutiti zatohlega zraka je mogoče z ustreznim načrtovanjem narediti tudi cenovno dostopno. Podjetje Menerga pa vam bo pokazalo kako pri prezračevanju hotelskih sob prihraniti kar se da največjo količino energije.

Park Boutique Hotel Varaždin

Prezračevanje preostalih prostorov hotela smo podrobneje obdelali v posameznih segementih glede na prostor:

Študija primera: Bohinj Eco Hotel & Spa

Menerga je za prezračevalne sisteme in klimatizacijo poskrbela v številnih hotelih v regiji Adriatic. Eden izmed hotelov za katerega smo izdelali celosten energetski koncept, poskrbeli za nadzor in dobavili prezračevalne naprave je Bohinj Eco Hotel.

Študija primera: Integralna energetska rešitve Bohinj Eco Hotela je namenjena prikazu največjih priložnosti za energetski prihranek v hotelu.

logo-bohinj-eco-hotel

Reference iz področja klimatizacije in prezračevanja hotelov

Hotel Jezero, Bohinj

  V hotelu Jezero so vgrajene naprave: Resolair 66 16 01 Resolair 66 21 01 Resolair 68 05 01 Adsolair 58 13 01 ThermoCond 50 11 01 Na povezavi prezračevanje hotela si lahko preberete več.

page 1 of 2
Stopite v stik z nami še danes!

Oddajte povpraševanje
Emergency Call

In case of urgent, feel free to ask questions.

Start typing and press Enter to search