Prezračevanje restavracije
Prav restavracije sodijo med tiste zgradbe, kjer zrak zaradi svojih vonjav, kar naenkrat postane »viden«, saj se intenzivnega vonja po pripravi hrane ni mogoče ne opaziti.
Prezračevanje restavracije je neposredno povezano s prezračevanjem kuhinje. Problem, ki ga je potrebno tukaj rešiti je kako preprečiti, da se vonjave po pripravi hrane iz kuhinje ne širijo v jedilniški prostor v katerem ljudje zaužijejo hrano. Tudi to je pomemben del kulinarične izkušnje, ki je marsikje zanemarjen. Prav tako pa je smiselno tudi s presežkom energije iz kuhinje po zimi ogrevati tudi druge dele restavracije brezplačno.
Integralno rešitev prezračevanja kuhinje s prezračevalno v kombinacijo s kuhinjskim stropom ali napo smo podrobno razdelali v zapisu o prezračevanju kuhinj, ki je na voljo na tej povezavi.
Primerne naprave: Adsolair 56/58 | Adconair 76 | Resolair 62/66