Posebne rešitve: Posebne aplikacije, Hibridne naprave, Raziskovalni projekti …

Izzivi in nenavadni projekti predstavljajo mejnike v zgodovini podjetja Menerga. Od naše ustanovitve dalje ustvarjamo rešitve, ki so popolnoma individualno zasnovane in oblikovane popolnoma po meri naročnika.

Odprti smo do najdrznejših in najambicioznejših projektov, saj vemo, da ti projekti prinašajo dragocene izkušnje, ki na dolgi rok trajno izboljšujejo kakovost ostalih „standardnih“ naprav.

Klimatizacija, prezračevanje, ogrevanje, hlajenje, vlaženje in razvlaževanje so procesi, ki jih je treba strokovno razumeti, da jih lahko apliciramo tako, da zadovoljijo zahteve posebnih projektev.

Posebne projekte smo izvajali za različne institucije. Od majhnih posebnih rešitev, ki so zahtevale posebno pozornost, do specifične mikroklime, pa vse do izjemno velikih in kompleksnih projektov, ki so zahtevali razumevanje ogromnega števila energetskih komponent. Pri podjetju Menerga se vsakršne tehnične naloge lotimo z enako mero predanosti in pozornosti.

Med posebne rešitve podjetja Menerga sodijo:

Primer posebne rešitve: Mednarodni Observatorij Alma

Primer posebne energetske rešitve po meri je bil izdelan sistem za mednarodni Observatorij Alma v državi Čile. Gre za znanstveni projekt opazovanja vesolja, ki ga skupaj razvijajo EU, ZDA, Japonska, Kanada, Taiwan, Republika Koreja in Čile.

Kratica ALMA stoji za Atacama Large Millimeter / submillimeter Array, kar predstavlja revolucionaren instrument tako na področju znanstvene ideje kakor tudi na inženirskem področju. Na tankem suhem zraku nad Čilensko puščavo Atacama je na 5000 metrih nadmorske višine 66 anten visoke natančnosti, ki delujejo skupaj na milimetrski in submilimetrski valovni dolžini. Zaradi visoke resolucije in občutljivosti anten je projekt ALMA odprl človeštvu popolnoma novo okno, skozi katerega lahko zre v vesolje. Slednje znanstvenikom omogoča, da odkrivajo nove, dolgo nepoznane in pomembne astronomske neznanke – medtem ko iščejo korenine našega Univerzuma.

Za številne naročnike smo zasnovali naprave, ki so glede na:

  • njihove potrebe po energiji,
  • njihovo geografsko lokacijo in
  • njihove specifike objekta

omogočile, da:

  • vračajo energijo v svojo stavbo,
  • reciklirajo energijo,
  • ponovno uporabijo že uporabljeno energijo,
  • pridobivajo brezplačne alternativne vire energije iz okolja.
Stopite v stik z nami še danes!

Oddajte povpraševanje
Emergency Call

In case of urgent, feel free to ask questions.

Start typing and press Enter to search