Prezračevanje šole ali prezračevanje vrtca

Prezračevanje šole / prezračevanje vrtca

V teh primerih potrebujemo nadvse konstantno prezračevanje z visoko stopnjo izmenjave zraka, da lahko otrokom v času njihovega razvoja zagotovimo neprestano svež zrak, ki je kvalitetno prefiltriran in ne vsebuje pršic, bakterij in ne vzpodbuja alergij. V takšnih prostorih je potrebno nadzirati tudi vsebnost CO2 v zraku s čimer se zagotavlja konstantno svež zrak, ki skrbi za optimalno koncentracijo, preprečuje glavobole in utrujenost. Hkrati pa se pri tem varčuje z energijo!

Izobraževalne ustanove imajo najrazličnejše potrebe: poleg razredov oz. predavalnic je potrebno pomisliti tudi na šolsko jedilnico, kuhinjo, telovadnico, laboratorije, serverski prostor itd. Vse skupaj zahteva pripravo usklajenega energetskega koncepta sestavljenega iz več različnih naprav, ki zagotavljajo najboljše pogoje pri najnižjih stroških obratovanja.

Nenazadnje je izjemnega pomena tudi pravilen razvod zraka v vrtcu ali šoli. S tem se prepreči neprijetno direktno pihanje (pogovorno: pihanje “po glavi”), ki nemalokdaj povzroča glavobol in prehlad. Na slednje so še posebej občutljivi otroci in mladostniki.

Primerne naprave za prezračevanje šole / prezračevanje vrtca: ThermoCond 38 | ThermoCond 39 | Trisolair 52/59 | Adsolair 56/58 | Adconair 76 | KV sistem 77 | RewaTemp

Reference iz področja klimatizacije in prezračevanja šol in vrtcev

Stopite v stik z nami še danes!

Oddajte povpraševanje
Emergency Call

In case of urgent, feel free to ask questions.

Start typing and press Enter to search