Obisk dijakov TŠC Maribor

 In Dogodek

Obisk dijakov TŠC Maribor

V mesecu februarju so nas ponovno obiskali dijaki TŠC Maribor – Tehniški šolski center Maribor.  Natančneje so to dijaki iz izobraževalnega programa strojništvo, ki jih je spremljal profesor g. Petar Kos. Dijaki so prišli v dveh skupinah, skupaj pa smo gostili preko 40 dijakov.

Boštjan Kolednik, organizator servisa jih je z veseljem sprejel in jim predstavil s čim točno se ukvarja podjetje Menerga.

 

rewatemp-obis-tsc-menerga-strojnica

 

Zelena zgradba Menerga

Ogledali so si našo »zeleno zgradbo«, poslovno zgradbo, ki je ena izmed najbolj učinkovitih energetskih zgradb v Sloveniji. Za svoje delovanje porabi le 45,4 kWh/m2 na leto (3000m2 uporabne površine). Poslovna zelena zgradba Menerga služi kot demo prikaz energetsko učinkovite sodobne zgradbe. Zgradba ima optimalno energetsko zasnovo, je arhitekturni unikat in gradbeno-fizikalno dovršena. Celostno je zgradba Menerga zasnovana tako, da je prijazna do okolje in ga minimalno onesnažuje.

 

Dijake smo popeljali tudi v strojnico, kjer so si med drugim lahko ogledali delovanje naprav Menerga.  Podrobneje so si ogledali napravo RewaTemp, ki je sestavljena iz toplotne črpalke in hladilnega agregata, kar pomeni, da naprava istočasno omogoča ogrevanje in hlajenje. Dijaki so imeli tudi priložnost videti RewaTemp napravo še v fazi izdelave, kar je bilo zanje še posebej zanimivo.

Bennet Markovič in Tim Peršak pripravila video o podjetju Menerga

Letos sta si dijaka in bodoča strojna tehnika Bennet Markovič in Tim Peršak zadala posebno nalogo ter posnela video vsebino o naši zeleni zgradbi in delovanju podjetja Menerga.

 

SI TUDI VI ŽELITE OGLEDATI STROJNICO PODJETJA MENERGA?

Nekajkrat na leto organiziramo voden ogled za strianke, kakor tudi dijake in študente. Bi vas kaj takšnega zanimalo?

Recent Posts
Stopite v stik z nami še danes!

Kontakt

Start typing and press Enter to search