Menegra? Ste iskali: Menerga – klimatizacija, prezračevanje, energetske rešitve ….

 In Uncategorized

Menegra? Ste iskali: Menerga – klimatizacija, prezračevanje, energetske rešitve ….

Menegra ali Menerga?

Najverjetneje ste iskali podjetje Menerga d.o.o., ki nudi naprave za klimatizacijo, prezračevanje, ogrevanje in hlajenje ter energetsko svetovanje in kreira napredne energetske rešitve za večje stavbe. Če je tako, ste pristali na pravem mestu, tudi če ste v iskalnik vtipkali besedico Menegra. 🙂

menegra-manegra-manerga-minerga-3

Menegra – bolj smiselno v slovanskih jezikih, manj v germanskih

Opazili smo, da je ime MeneRGa velikokrat nenamerno zamenjano z na videz zelo podobnim imenom MeneGRa. Razlika je majhna saj se pripeti, da se nehote zamenjata črki »G« in »R«.

Medtem ko v tipkani obliki beseda izgleda vizualno zelo podobno je njen zven popolnoma drugačen.

Kot zanimivost lahko potrdimo da smo slednje dogajanje opazili le v slovanskih jezikih – slovensko, hrvaško, srbsko… Medtem ko se v germanskih jezikih – angleščini, nemščini – slednje skoraj ne dogaja.

To pripisujemo naravni dinamiki jezika in njegovemu naravnemu ritmu. To pa preprosto pomeni, da so določene črkovne zveze v enem jeziku bližje v drugem pa bolj oddaljene. Kar pomeni, da je na slovanskem jezikovnem območju verjetno nekoliko bolj intuitivno meneGRa kot ustrezno meneRGa.

Če ste se tudi vi zmotili, morda niste krivi sami, ampak dejstvo, da vam je domača slovanska kulturno-jezikovna regija.

Zgolj kot zanimivost, včasih smo opazili tudi druge izpeljanke imena Menerga, ki se največkrat prikradejo v pisano besedo: Minerga, Minerga in Manegra. Toda pomembno je le to, da ste prispeli na pravo stran in da tukaj lahko najdete karkoli vas zanima na področju naprav za klimatizacijo in prezračevanje ter rešitev energetskega svetovanja.

menegra-manegra-manerga-minerga-2

Od kod izhaja ime Menerga?

Toda ime Menerga je izpeljano iz ključne vizije, ki jo goji podjetje vse od sovjega nastanka pa tudi do danes. Ta vizija je temelj vsakega izdelka in vsake storitve. Izhaja namreč iz energetskega varčevanja, kar je že iz 80-tih naprej usmerjevalno vodilo podjetja.

Ime Menerga je v resnici skovanka iz treh nemških besed:

  • M – minimale
  • ENERG – Energie
  • A – Anwendung

Kar bi v dobesednem prevodu pomenilo minimalno energetsko porabo oz. nekoliko bolj pogovorno slednje zveni kot najnižja poraba energije.

menegra-manegra-manerga-minerga-6

Podjetje z imenom Menegra ne obstaja

Preden smo napisali ta prispevek smo za vsak primer preverili še bazo registriranih slovenskih podjetij in ugotovili, da podjetje z imenom Menegra trenutno ne obstaja (oktober, 2019). Najverjetneje ste na pravi strani. Dobrodošli pri nas. Kako vam lahko pomagamo?

menegra-manegra-manerga-minerga

VAS ZANIMA VEČ O PODJETJU MENERGA?

prijavite se na naš Newsletter. Pošiljamo ga le 1x mesečno vanj pa vključimo informacije iz podorčja energetike, novosti na področju prezračevanja, vabila na dogodke, webinarje … itd.

Recent Posts
Stopite v stik z nami še danes!

Kontakt

Start typing and press Enter to search