Prednovoletni raziskovalni sejem

 In Dogodek, Novice

Prednovoletni raziskovalni sejem

Univerza v Mariboru in Poslovno-proizvodna cona Tezno sta s ciljem izboljšanja sodelovanja med akademskim in poslovnim okoljem prejšnji teden priredili prednovoletni raziskovalni sejem. Sejem, namenjen navezovanju stikov in prenosu znanj med posameznimi deli univerze in podjetji, večinoma s sedežem v coni Tezno, je potekal v stavbi podjetja Menerga.

Raziskovalci so se predstavili s svojimi raziskavami in raziskovalnimi dosežki. Priča smo bili nekaterim inovativnim idejam in dosežkom, tako posameznikov kot skupin. Predstavljali so se popolnoma novi obrazi s čisto svežimi inovacijami, kot tudi tisti, ki so na trgu gospodarstva že uveljavljeni in uspešni. Univerza v Mariboru je predstavila napredne tehnologije, patente ter dosežke svojih fakultet in raziskovalnih inštitutov, ki so prepoznavni ne samo v domačem, temveč tudi v mednarodnem prostoru.

Okrogla miza - Prenos znanja v gospodarstvo – priložnosti in pomanjkljivosti

Okrogla miza: Prenos znanja v gospodarstvo – priložnosti in pomanjkljivosti

Osrednji dogodek dneva je bila okrogla miza predstavnikov Univerze in gospodarstva na temo »Prenos znanja v gospodarstvo – priložnosti in pomanjkljivosti«, pri katerem je med drugimi sodeloval tudi direktor podjetja Menerga, Danijel Muršič, ki je poudaril, da je je mladim treba dati priložnost, da se podajo na samostojno pot. “V tej coni je veliko praznega prostora, ki ga ne znamo ponuditi mladim ljudem,” je dejal. Razprava je potekala predvsem v smeri, kje se podjetnikom, gospodarstvenikom in v grobem navadnim ljudem, ki vstopajo v to sfero, največkrat zatakne.

Prednovoletni raziskovalni sejem

Danijel Muršič (direktor Menerga d.o.o. Maribor), Andrej Fištravec (župan MOM), Gorazd Bende (direktor PPC Tezno) VIR: Večer

Razpravljali so o tem, ali država naredi dovolj za posameznike, če pri novih zamislih, inovacijah spodbuja ali vleče nazaj. Da mora biti prenos znanja dvosmerni proces med fakultetami in podjetji, so se strinjali vsi govorniki. Tudi o tem, da se v izobraževanje, razvoj in raziskovanje vlaga premalo denarja, so bili precej enotni. Njihova mnenja o tem, koliko je sodelovanja med teoretiki in praktiki in kakšni so učinki povezovanja, pa so bila različna.

V okviru sejma so potekale tudi aktualne razprave, delavnice in srečanja na izbrane aktualne poslovno-razvojne teme za mala in srednja podjetja t. i. SMEs.

VAS ZANIMA VEČ O NAŠEM DELOVANJU?

Vabimo vas, da stopite v stik z našim prodajno-tehničnim svetovalcem.

Recent Posts
Stopite v stik z nami še danes!

Kontakt

Start typing and press Enter to search