Pripomoček za načrtovanje površine prostora za klimatsko-prezračevalne naprave in prostora za energetiko

 In Arhitektura, Dimenzioniranje strojnice, Orodje, Strojnica

Načrtovanje površine prostora za klimatsko-prezračevalne naprave

Na podjetju Menerga smo za arhitekte izdelali poseben pripomoček oz. orodje, ki omogoča, da se v fazi idejnega projekta ustrezno načrtuje velikost in površino strojnice glede na klimatsko-prezračevalne in ogrevalno-hladilne potrebe stavbe.

Orodje smo v prvi vrsti izdelali za arhitekte, a je na voljo vsakemu brezplačno.

S tem orodjem je mogoče le v nekaj korakih dobit ustrezne ocene za pravilno predvidevanje in “varno” načrtovanje strojnice.

Prav tako orodje omogoča zgodnejše informiranje naročnika o potrebah strojnice za njegovo stavbo. Prepričani smo, da se bo s pomočjo tega orodja lahko zaobšlo številne napake, ki se lahko pripetijo tekom procesa načrtovanja. Pri tem bomo prihranili tudi nekaj časa.

Uporaba

Pripomoček za arhitekte oz. “orodje” za arhitekte je sestavljeno iz dveh A3 tabel, na katerih je v nekaj korakih mogoče:

  • Določiti površino prostora za klimatsko-prezračevalne naprave in
  • Določiti površino prostora za energetiko (kotel, toplotna črpalka)

Postopek je preprost. Najprej določimo tip zgradbe (poslovna stavba, hotel, trgovski center, šola, vrtec, knjižnica ali športno rekreacijski objekt).

Digitalna različica

Prekopirajte “Orodje za načrtovanje površine prostora za klimatsko-prezračevalne naprave in prostora za energetiko” v PDF na tej povezavi:

Menerga – pripomoček za arhitekte – orodje za določitev strojnice in prostora za energetiko.pdf

Priporočamo, da preglednici obojestransko natisnete na list A3 formata.

Tiskana različica

Za svoj brezplačni tiskan izvod nam pišite na info@menerga.si ali pokličite na (02) 450 31 00 in poslali vam ga bomo po pošti.

Pripomoüek za ahritekte - naürtovanje strojnice in energetskih prostorov-1

Ideje, predlogi, pripombe

Imate idejo, kako lahko orodje še izboljšamo ali mu dvignemo učinkovitost? Pišite nam na info@menerga.si. Z veseljem bomo predloge vključili že v naslednjo različico orodja za arhitekte. Prav tako zbiramo ideje, kaj bi lahko bil naslednji pripomoček, ki bi ga lahko strojni inženirji pripravili za arhitekte, in jim s tem olajšali načrtovanje zgradb. Vse ideje in predlogi so dobrodošli na zgornji mail.

 

VAS ZANIMA VEČ O PREZRAČEVANJU IN KLIMATIZACIJI?

Vabimo vas, da stopite v stik z našim prodajno-tehničnim svetovalcem.

Recent Posts
Stopite v stik z nami še danes!

Kontakt

Start typing and press Enter to search