Menerga praznuje 30 let zelenih rešitev v regiji Adriatic

 In Novice, Voščilo

Direktor podjetja Menerga, Danijel Muršič, je ob 30-ti obletnici obstoja podjetja podelil nekaj misli za naše stranke, partnerje in sodelavce, ter zapisal spodnje besedilo.

 

Kar je danes dokazano je nekoč bila zamisel.

-William Blake

 

Menerga Maribor je v juniju 2020 praznovala 30 let svojega obstoja. 30 let energetsko učinkovite klimatizacije, prezračevanja, ogrevanja in hlajenja v velikih stavbah.

V tem času je Menerga postala sinonim za visoko energetsko učinkovitost zgradb. Številnim ambicioznim naročnikom smo pomagali ustvariti stavbe, ki za svoje obratovanje porabijo minimalno količino energije in so izjemno prijazne okolju.

Podjetje predstavljajo ljudje in do 30. obletnice smo prišli tako, da smo s skupnim fokusom sledili zastavljeni misiji podjetja. Ta je danes prav takšna kot je bila leta 1990, ko smo s svojim delovanjem pričeli:

Ustvarjamo najučinkovitejše energetske rešitve z odgovornostjo do okolja in ugodja človeka. Ustvarjamo zelene zgradbe!

Na začetku je bila ideja. Ideja, ki je zaupala v znanje  strojništva, razumevanje fizikalnih procesov in inspiracijo visokega prihranka energije.

Ideja, da lahko z energetsko učinkovitimi klimatskimi napravami in digitalno regulacijo poskrbimo za visoko stopnjo energetske učinkovitosti stavbe, ki bo nižala nepotreben CO2 izpust in pripomogla k zmanjšanju globalnega segrevanja.

Toda za idejo se v naši stroki skrivajo podatki, ki jih z razumevanjem pretvorimo v informacije. Informacije, ki jih povežemo v znanje. Znanje s katerim dosežemo vpogled v pomembne dele sistema. Narediti ustrezne zaključke med vpogledi pomeni, da smo jih povezali v modrost. V našem primeru pomeni to optimalno, samooskrbno zeleno stavbo, ki porabi minimalno možno količino energije in predstavlja najmanjšo možno obremenitev za okolje. To je za naše stranke rešitev.

podatki-informacije-znanje-vpogled-modrost-menerga
Danes smo ponosni, da lahko to modrost pretvorimo v dobro izpeljane projekte in da energetska učinkovitost pri podjetju Menerga pomeni otipljive prihranke energije in denarja. Takšne prihranke, ki so tako »na papirju« oz. v projektni nalogi, kakor tudi v praksi pri dejanskem obratovanju sistema.

Ponosni smo, da stranke zaupajo ekipi podjetja Menerga in v nas vidijo kompetentnega partnerja, ki bo poskrbel za njihovo energetiko praktično »od A do Ž«. Ob tej priložnosti dovolite, da se zahvalimo za izkazano zaupanje našim strankam in partnerjem ter iskreno prizadevanje vsem sodelavcem.

Naš pogled v prihodnost je optimističen. Od našega začetka do danes se je v mentaliteti človeštva zgodilo veliko. Ljudje so globalno začeli verjeti, da je edina trajnostna prihodnost, zelena prihodnost. Pot do nje so zelene energetske inovacije. S temi pa imamo že 30 let izkušenj.

Najboljše je še pred nami!

 

S spoštovanjem,

Danijel Muršič, Junij 2020

 

Recent Posts
Stopite v stik z nami še danes!

Kontakt

Start typing and press Enter to search