Izdelovalci vrtin za toplotno črpalko v Sloveniji

 In Okolju Prijazno, Strojnica, Toplotna črpalka, Učinkovita raba energije, Vodna tehnika

Pregled izvajalcev: Izdelava vrtine za toplotno črpalko

Nekatere naprave Menerga za svoje delovanje izrabljajo obnovljive vire energije, ki imajo visoko energetsko učinkovitost in skoraj ničelni ogljični odtis. Da lahko te naprave koristijo obnovljive vire energije je potrebna izdelava vrtin za toplotno črpalko oz. izdelava vrtine za vodo.

Ker se naše stranke večkrat obrnete na nas s vprašanjem po slovenskih izvajalcih smo za vas pripravili seznam podjetij, ki se ukvarjajo z izdelavo vrtin v Sloveniji. Razdelili smo jih po regijah oz. mestih, ki smo jih uredili po abecednem redu. Namen seznama je, da strankam omogočimo hiter pregled ter olajšamo zamudno iskanje.

V nadaljevanju predstavljamo pregled podjetij, ki se poleg vrtin za toplotno črpalko ukvarjajo tudi z izdelavo geosond, geotehničnih sider,»jet groutinga«, nudijo tudi črpalne preizkuse, izvajajo geološke raziskave, geotermalno vrtanje, priskrbijo vsa dovoljenja za izdelavo vrtin, izvedbo diafragme, inženiringa, jaškov, izdelavo vodnjakov za ogrevanje/hlajenje, pilotov, ponikovalnic, izvedbo rudarskih načrtov, izvedbo strokovnih poročil, sanacij plazov, torketiranja vodnjakov.

 

Vrtine Celje

(Urejeno po abecedi)

Izdelava vrtine: Easy Trans d.o.o.

Podjetje Easy vrtine je hitro rastoče podjetje z izjemnim strokovnim potencialom, ki na trgu nudi načrtovanje, projektiranje in izvedbo učinkovitih ogrevalnih sistemov. Njihova primarna dejavnost je usmerjena v geotermalno vrtanje, vgradnjo geosond in izdelavo vodnjakov za ogrevanje in hlajenje z zemeljsko energijo.

Njihov cilj je vzpostavitev ekološko učinkovitega, maksimalno varčnega ogrevalnega sistema, ki predstavlja alternativni vir konvencionalnim načinom ogrevanja ter zagotavlja ekonomsko in trajnostno rešitev ogrevanja in hlajenja prostorov.

Z najsodobnejšo opremo ter visoko strokovnimi in usposobljenimi kadri nudijo zanesljivega poslovnega partnerja in zagotavljajo vrhunsko kakovost pri izvedbi storitev vrtanja in vgradnje geosond za toplotne črpalke (zemlja-voda) ter izdelavo vodnjakov za toplotne črpalke (voda-voda).

Vsem svojim strankam in poslovnim partnerjem nudijo celostni servis pri pridobivanju dovoljenj za raziskavo podzemnih voda, izvedbo vrtin za toplotne črpalke z vso potrebno opremo, testi in črpalnimi preizkusi ter za izvedbo rudarskih načrtov in strokovnih poročil o zaključku vrtanja.

Easy_vrtine_celje

Naslov: Cesta ob železnici 4, 3310 Žalec

Kontaktna oseba: Matej Lešnik

Kontaktna telefonska številka: +386 41 212 000

Kontaktni e-naslov: matej@easy-vrtine.si

Spletna stran: easy-vrtine.si

Izdelava vrtine: Vrtine Palir, Iztok Palir s.p.

Vrtine Palir imajo več kot 30 let izkušenj na področju geotermalne energije. Glede na potrebe objekta in možnosti izkoriščanja geotermalne energije na dotični parceli svetujejo in izvedejo vgradnjo geotermalnega ogrevalnega sistema. Na parceli poiščejo vodo in omogočijo njeno izrabo za različne namene ali pa z vrtanjem ter vgradnjo geosonde ali več geosond, poskrbijo za učinkovito, zanesljivo in varčno ogrevanje vašega objekta. Izdelajo lahko različne vrtine: vrtine za vodo, vrtine za namakanje, vrtine za kmetijstvo, vrtine za ponikanje, vrtine za tehnološko vodo in strukturne vrtine.

vrtine-celje-palir

Naslov: Zgornje Grušovlje 12, 3311 Šempeter v Savinjski dolini

Kontaktna oseba: Jure Divjak (komercialist-svetovalec)

Kontaktna telefonska številka: +386 31 383 668

Kontaktni e-naslov: iztok.palir@gmail.com

Spletna stran: www.vrtine-palir.si

 

Vrtine Ljubljana

(Urejeno po abecedi)

Izdelava Vrtine: Geo Hidro d.o.o.

Podjetje Geo-Hidro je že od leta 1991 specializirano za izvedbo raziskovalno aplikativnih vrtalnih del na področju hidrogeologije, inženirske geologije in geotehnike. Izvajajo črpalne vrtine in vodnjake za potrebe tehnoloških, termalnih in pitnih vod ter izvedbo geosond vključno z izkopi in cevnimi povezavami. Specializirani so tudi za izvedbo globokih geotermalnih vrtin do globine 1800 m ter izvedbo geološko-geomehanskih raziskav za temeljenje objektov.

 

geo-hidro-vrtine-ljubljana

Naslov: Preserje 48c, 1352 Preserje

Kontaktna oseba: Jaka Rogelj

Kontaktna telefonska številka: +386 41 500 366

Kontaktni e-naslov: info@geo-hidro.si

Spletna stran: www.geo-hidro.si

 

Izdelava vrtine: Geoinvest d.o.o.

Geoinvest je največje podjetje v regiji za izvajanje geotehničnih del. Ukvarjajo se z izvajanjem vseh vrst pilotov, geotehničnih sider, »jet groutinga«, torkretiranja, vodnjakov, ponikovalnic, jaškov, diafragme, sanacij plazov, inženiringa itd. Imajo svoj strokovno usposobljen kader in lastni strojni park. Dela izvajajo po konkurenčnih cenah in v dogovorjenih rokih.

 

geoinvest_vrtine_ljubljana

Kontaktna oseba: Tomislav Crnković

Kontaktna telefonska številka: +386 31 313 090

Kontaktni e-naslov: tomislav.crnkovic@geoinvest.si

Spletna stran: www.geoinvest.si

 

Izdelava vrtine: Geosan d.o.o.

Pri podjetju Geosan d.o.o. so specialisti za izdelavo vrtin za različne namene: ogrevanje/hlajenje, namakanje, oskrba s pitno ali tehnično vodo. Izdelujejo in opremljajo vrtine za različne namene in sicer za ogrevanje in hlajenje stanovanjskih hiš ali poslovnih objektov, za pitno vodo, za namakalni sistem, za nadzor podtalnice. Vrtalni stroji Comacchio Geo 901 GT in Comacchio MC900P1 so opremljeni s posebnim preventorjem, kar jim omogoča zaprto odvajanje navrtanega materiala v oddaljeni zabojnik, zato je vrtanje brez prašenja in brizganja vode v neposredni okolici. To jim omogoča tudi vrtanje ob že dokončanih objektih. Za delo na želeni lokaciji pridobimo tudi vsa potrebna dovoljenja.

 

geosan-vrtine-ljubljana

Naslov: Vegova ulica 4A, 1233 Dob

Kontaktna oseba: Andrej Vrbančič

Kontaktna telefonska številka: +386 31 850 830

Kontaktni e-naslov: info@geosan.si

Spletna stran: www.geosan.si

 

Izdelava vrtine: Minervo D.D.

Osnovni dejavnosti družbe sta vrtanje in razstreljevanje. Izvajajo vsa dela, ki obsegajo vrtanje in razstreljevanje na površinskih kopih (za pridobivanje kamnin, izkopi za gradbene objekte, …). Izvajajo tudi rušenja objektov z razstrelivi in podvodna razstreljevanja. Njihovo konkurenčnost in zanesljivost na tem področju potrjujeta sodobna tehnološka opremljenost in vrsta uspešno izpeljanih projektov. Z visoko stopnjo organiziranosti zagotavljajo varnost tudi pri izvajanju najzahtevnejših vrtalno-razstreljevalnih del.

 

minervo_vrtine_ljubljanaNaslov: Letališka 27 a, 1000 Ljubljana

Kontaktna oseba: Brane Medved

Kontaktna telefonska številka: +386 41 365 071

Kontaktni e-naslov: info@minervo-lj.si

Spletna stran: www.minervo-lj.si

 

Vrtine Maribor

(Urejeno po abecedi)

Izdelava vrtine: Geodrill d.o.o.

Podjetje je bilo ustanovljeno 1990 leta in je prvo privatno podjetje, ki se ukvarja z vrtanjem in geološkimi raziskavami. Kader ima dolgoletne izkušnje na  vrtalnih delih ,saj nas naročniki najame za najzahtevnejša dela. GEODRILL d.o.o. je na našem tržišču poznan kot družba z najdaljšim stažem in najboljšo kvaliteto opravljenih storitev. Naše tržišče se razprostira po celi Sloveniji, Hrvaški, Avstriji in zaradi največjega števila izvrtanih raziskav, poznavanja terena, prilagodljivostjo, so njihovi naročniki vedno zadovoljni.

 

geodrill-vrtine-maribor

Naslov: Obrežna ulica 1, 2000 Maribor

Kontaktna oseba: Stojan Ornik

Kontaktna telefonska: +386 02 684 00 86, +386 31619204

Kontaktni e-naslov: stojan.geodrill@siol.net

Spletna stran: www.geodrill.si

 

Vrtine Murska Sobota

Izdelava vrtine: Geo-vrtina d.o.o.

V podjetju Geo-vrtina d.o.o. se ukvarjajo z izdelavo vrtin za eksploatacijo vode za različne namene. Za pitno vodo, za ogrevanje s toplotno črpalko, za namakanje, za tehnološko vodo itn. Poleg samega vrtanja pa za stranke urejajo tudi dokumentacijo za pridobitev vodnih dovoljenj, izvajajo monitoringe podtalnice in drugo.

 

geo-vrtina-murska-sobota

Naslov: Obrtna ulica 40, 9000 Murska Sobota

Kontaktna oseba: Aleksander Bokan

Kontaktna telefonska številka: +386 041 741 809

Kontaktni e-naslov: geo-vrtina@geo-vrtina.si

Spletna stran: www.geo-vrtina.si

 

 

Izkop vrtine za toplo vodo: Rewatemp naprava

Ena izmed naprav Menerga Rewatemp izrablja geotermalno energijo. Rewatemp predstavlja hibridno napravo, ki je hkrati toplotna črpalka in hladilni agregat. Integracija dveh ločenih izparilnikov hladilnega sredstva v tem edinstvenem hibridnem konceptu omogoča simultano ogrevanje in hlajenje. Za pridobivanje toplotne ali hladilne energije v obmorskih mestih uporablja morsko vodo. Na področjih, kjer morske vode ni na voljo, lahko s pomočjo podtalne in površinske vode, zemeljskega kolektorja in geosond pridobi toplotno ali hladilno energijo. Geosonde je mogoče vgraditi tako, da se vrtinarji najprej lotijo vrtanja vrtine.

Rewatemp-Toplotna-Crpalka-Hladilni-Agregat

Rewatemp – Toplotna črpalka in hladilni agregat

 

Naprava Rewatemp koristi geotermalno energijo, ki jo pridova iz 100% obnovljivih virov energije. Da je koriščenje geotermalne energije mogoče, je najprej potrebna vrtina na globini parih 10-ih ali 100-ih m. Natančne številke ni mogoče napovedati, saj je le-ta odvisna od meritev in nivoja nahajanja vode (če ne gre za površinsko vodo, npr.morje). Že vrsto let sodelujemo z različnimi izvajalci vrtin v Sloveniji. Čeprav sta bila pred leti na voljo le dva ponudnika vrtin, se dandanes vse več podjetij ukvarja z izdelavo vrtin. Temu botruje tudi dejstvo, da je povpraševanje po izrabi 100% obnovljivih virov energije bistveno večje.

 

Lastna vodna vrtina, vrtina za namakanje

Prvotno je na zemljišču potrebno poiskati vodni vir. Nato z vrtino omogočiti njeno izrabo (primer: za namakanje) ali pa z vrtanjem ter vgradnjo geosonde poskrbeti za dovajanje vode v toplotno črpalko/hladilni agregat in s tem omogočiti energetsko varčno ogrevanje/hlajenje stavbe. Na ta način bo vaše ogrevanje in hlajenje zelo učinkovito, poraba energije nizka, hkrati pa boste v okolju pustili skoraj ničelni ogljični odtis.

 

 

ŽELITE TUDI VI IZRABLJATI GEOTERMALNO ENERGIJO IN POTREBUJETE POMOČ?

Vabimo vas, da stopite v stik z našim prodajno-tehničnim strokovnjakom.

Recommended Posts
Stopite v stik z nami še danes!

Kontakt

Start typing and press Enter to search