ZGODBE ZAPOSLENIH: Damijan Satler

ZGODBE ZAPOSLENIH: »Nisem in ne puščam si odprtih front, zadeve zaključujem sproti«

DAMIJAN SATLER je v podjetju Menerga d.o.o. zaposlen že od leta 2002 in danes uspešno vodi oddelek servisa ter usklajuje delo za deset ljudi. Svoj delovni dan si težko predstavlja brez dobre kave in jutranjega pozdrava sodelavcev, ki so ga že v prvih dneh kariere na Menergi zelo dobro sprejeli.

 

Ali se spomnite vašega prvega dne zaposlitve na Menergi, že davnega leta 2002? Kako je potekal, kakšni so bili vaši občutki?

Moram povedati, da se ga ne spominjam prav dobro. Vem samo to, da so me sodelavci zelo dobro sprejeli. Kljub moji tremi in negotovosti v prvih dneh zaposlitve nisem nikoli dobil občutka, da na podjetju ne želijo z menoj deliti informacij in mi pomagati. Dva dni po nastopu službe sem imel rojstni dan in sodelavce v službi tudi počastil, tako da sem hitreje in uspešno prebil led.

Danes uspešno vodite oddelek servisa in praktično skrbite ter usklajujete delo za deset ljudi na servisu, vršite kontakte z naročniki, jim svetujete. Kako poteka vaš delovni dan?

Delovni dan se težko začne brez dobre kave (smeh) in seveda jutranjega pozdrava sodelavcev. Hitro zatem sledijo pregledi mailov in hitri »kick off« sestanki glede odprtih zadev ter priprava na reševanje sprotnih izzivov, ki se pojavijo ob klicih strank in naših naročnikov. Sledijo priprave raznih pogodb, pisanje računov in podobno.

V 17 letih ste gotovo doživeli različne vzpone in padce. Kako ste uspešno krmilili do sedaj in kaj je vaš recept za uspeh?

Če dobro pomislim, nisem doživel nobenih padcev. Receptov za uspeh je vsekakor veliko, težko je vedno izbrati tistega pravega. Moj je bil mogoče ta, da se nikoli nisem ustrašil izzivov, tudi tistih, ki so bili težji, sem vedno sproti reševal in zaključeval. Nisem in ne puščam si odprtih front. Vsekakor moraš biti pri svojem delu strpen, znati sprejeti odgovornost in predvsem znati dobro in pravočasno komunicirati.

Ali menite, da je med drugim vaš uspeh moč pripisati dobrim medsebojnim delovnim odnosom, predane podpore s strani vodstva in temeljnim vrednotam ter misiji in viziji samega podjetja?

Absolutno, brez zanesljivih sodelavcev in podpore ter razumevanja s strani vodstva podjetja praktično ne gre oziroma ni možno delati. To se tudi kaže že znotraj samega podjetja, v smislu pozitivne delovne klime in tudi navzven, saj je podjetje uspešno prisotno na trgu že skoraj 30 let.

In še zadnje vprašanje. Kaj bi svetovali kandidatom, ki se potegujejo za delo na Menergi?

Kandidatom bi vsekakor svetoval, naj se čim bolj pripravijo na zaposlitveni intervju. V življenjepisu naj zapišejo vse stvari, ki so jih počeli, tudi tiste za katere smatrajo, da so nepomembne. Predvsem pa bi jim svetoval, naj si dobro pogledajo našo spletno stran, naše vrednote in da si preberejo s čim se naše podjetje sploh ukvarja. Predstavitev samega sebe, predstavitev vseh formalnih in neformalnih delovnih in življenjskih izkušenj so eden izmed najpomembnejših kriterijev pri selekciji in izboru kadra.

Vemo, da smo že naznanili zadnje vprašanje, ampak če bi se lahko, bi se še enkrat odločili enako in izbrali vašo karierno pot na Menergi?

Seveda.

Priporočeni članki