ClimaHost – Alpski natečaj za varstvo podnebja in energetsko učinkovitost v hotelirstvu in gostinstvu

 In Dogodek, Novice, Trajnost, Učinkovita raba energije

ClimaHost natečaj – varstvo podnebja in energetska učinkovitost v hotelirstvu

Delujete v hotelirstvu ali gostinstvu v alpskem prostoru in ste v svojem prenočitvenem ali gostinskem obratu udejanjili inovativne ideje, s katerimi ste prispevali k varstvu podnebja?

Lahko izpostavite konkretne ukrepe in projekte, ki še posebej lepo  pokažejo Vašo zavezanost tej temi? Bi radi izpostavili svoj angažma? Potem ste pravi, da izkoristite priložnost in postanete ClimaHost!

Natečaj organizirata adelphi in Avstrijska agencija za energijo (EA) s podporo Alpske konvencije, subvencionirata ga pa nemško Zvezno ministrstvo za okolje, varstvo narave in jedrsko varnost in avstrijsko Zvezno ministrstvo za trajnostni razvoj in turizem.

Na natečaj se lahko prijavijo vse vrste gostinskih in prenočitvenih obratov, ki s svojim angažmajem dokazano nudijo prispevek k varstvu podnebja. Natečaj bo ocenjeval podjetja v dveh kategorijah:

  • gostinski in
  • prenočitveni obrati.

Pri tem velikost podjetja in vrsta ponudbe za nočitve in gostinstvo ne igrata nobene vloge. Natečaja se lahko udeležijo vse vrste ponudnikov za  gostinskih storitev in nočitev – od gorske koče do hotela s petimi zvezdicami – z ali brez možnosti nočitve. S prvim natečajem za varstvo podnebja ClimaHost za nočitvene in gostinske obrate v alpskem prostoru bodo odlikovani ambiciozni gostitelji, ki so izvedli vzorne ukrepe za varstvo podnebja in s tem prispevali k trajnostni turistični ponudbi v alpski regiji.

 

Iščejo se kreativne rešitve za varstvo podnebja in energetsko učinkovitost v alpskem prostoru!

 

Ocenjevanje in izbira zmagovalca, ki se zavzema za zmanjšanje okoljskega odtisa

Da vam je varstvo podnebja pomembna tema, je lahko razvidno na primer po tem, da ste že izvedli katere od ukrepov za zmanjšanje svojega okoljskega odtisa, na primer pri izpustih CO2. Ukrepi za varstvo podnebja so lahko zelo raznoliki –  prav tako kot tudi gostinstvo v alpskem prostoru samo. Prepričajte žirijo s svojim celostnim konceptom in pokažite, kako je pri Vas zaživelo varstvo podnebja. 

S pomočjo vprašalnika čim bolj natančno opišite svoje podjetje, vse že izvedene ukrepe in svoj celostni koncept, ter zakaj si prav vaše podjetje zasluži to odlikovanje. Natančnejše kot bodo informacije, bolje jih bo žirija lahko razumela in ocenila. Po zaključku roka za oddajo bodo zbrane in izpolnjene prijave preverili in na osnovi vseh podatkov naredili predizbor nominirancev. Nominirance bodo osebno kontaktirali z morebitnimi dodatnimi vprašanji in predstavili na spletni strani natečaja.

Glede na področje izvajanja ukrepov bo žirija vsak angažma ocenila z določenim številom točk. Seštevek točk bo predtsavljal končni rezultat.

Žirija bo izbrala po tri finaliste, tri najboljše obrate v vsaki kategoriji (prenočitve in gostinstvo) izmed teh pa v vsaki kategoriji zmagovalca.

Na odločitev žirije bo vplivala usklajenost in celostnost koncepta, inovativnost in možnost prenosa na druga podjetja. 

 

Climahost

 

Nagrade

Podelili bodo po tri glavne nagrade v kategorijah »prenočitve« in »gostinstvo«. Vsaj šest finalistov v obeh kategorijah bo prejelo profesionalni video, v katerem bo predstavljen obrat in njegovi ukrepi za varstvo podnebja. Prejemniki nagrad bodo lahko videe uporabili v lastne marketinške namene. Poleg tega bodo finalisti prejeli priznanje, vsi nominiranci pa bodo prejeli še potrdilo o sodelovanju.

 

Prijava

Do 30. septembra 2018 se lahko prijavite na spletni strani www.climahost.eu.

Udeležba na natečaju je brezplačna.

 

Ste v svojem podjetju udejanjili inovativne ideje, ki so prispevale k varstvu podnebja? = Potem postanite ClimaHost!

 

Pobudniki

Alpska konvencija: mednarodna pogodba, ki so jo sklenile alpske države (Avstrija, Francija, Italija, Liechtenstein, Monako, Nemčija, Slovenija in Švica) in Evropska unija s ciljem zagotoviti trajnostni razvoj in zaščito Alpskega prostora.


Zvezno ministrstvo za okolje, varstvo narave in jedrsko varnost (BMU): Zvezna republika Nemčija je pogodbenica v Alpski konvenciji.


Zvezno ministrstvo za trajnostni razvoj in turizem (BMNT): Republika Avstrija je pogodbenica v Alpski konvenciji in od oktobra 2016 predseduje Alpski konferenci.


Avstrijska agencija za energijo: Kot kompetenčni center za energijo Avstrijska agencija za energijo nudi odgovore v zvezi z prihodnostjo energije in na znanstveni osnovi svetuje nosilcem odločitev iz politike, gospodarstva in uprave.


adelphi: vodilna svetovalna ustanova za vprašanja podnebja, okolja in razvoja s sedežem v Berlinu. Njena naloga je krepitev globalnega upravljanja s pomočjo znanosti, svetovanja in dialoga. adelphi je že v preteklosti podirala Alpsko konvencijo pri drugih projektih na temo varstvo podnebja v hotelirstvu in gostinstvu v alpskem prostoru.

VAS ZANIMA VEČ O VARSTVU PODNEBJA?

Vabimo vas, da stopite v stik z našim prodajno-tehničnim svetovalcem.

Recent Posts
Stopite v stik z nami še danes!

Kontakt

Start typing and press Enter to search