Ventilatorski konvektorji po meri – ConfiVent

 In Filtracija zraka, Hlajenje, Industrijski objekti, Ogrevanje, Proizvodna hala, Projektiranje

Ventilatorski konvektorji po meri – ConfiVent – Industrijski konvektor

 

Projektiranje

Osnovna dejavnost podjetja Menerga je poleg prodaje sistemov klimatizacije tudi projektiranje strojnih inštalacij za visoko gradnjo. Skozi leta projektiranja smo za posamezne naročnike zasnovali in dobavili tudi specialne prezračevalne oz. klimatske naprave in toplotne črpalke. Specialne rešitve zahtevajo investitorji v tehnološko zahtevnejših projektih, ker trg ne ponuja zadovoljivih tipskih rešitev. Eden od takih primerov tudi projekt za »Jedrsko Elektrarno Krško«, kje smo že leta soudeleženi kot projektanti strojnih inštalacij na različnih modifikacijah.

 

Posebne zahteve

Skladno s potekom projektiranja in zajemanjem vhodnih podatkov se je pokazala možnost za uporabo posebne rešitve za potrebe ogrevanja, hlajenja in filtracije potencialno radioaktivnih terciarnih prostorov znotraj tehnološkega dela »Jedrske Elektrarne Krško«. Želja je bila, da se ločen HVAC (heating, ventilation, air conditioning) kanalski sistem za ogrevanje, hlajenje in filtracijo združi v specialni robustni industrijski konvektor.

Ta naj bi bil samostoječe izvedbe z avtonomno regulacijo in ustreznih toplotnih in hladilnih moči. Na podlagi idejne zasnove in kasneje preliminarnega dimenzioniranja se je zasnoval samostoječ industrijski konvektor, ki ga je investitor potrdil kot primerno rešitev za njihovo aplikacijo.

Rešitev
Na podlagi predanih podatkov investitorja in potrjenega koncepta, smo pristopili k snovanju »rešitve«, ki smo jo poimenovali ConfiVent – specializiran stoječi industrijski ventilatorski konvektor.

 

Kaj je ConfiVent?

ConfiVent – industrijski ventilatorski konvektor

To so ventilatorski konvektorji večjih ogrevnih (24-48kW) in hladilnih moči (11-22kW) s srednjo stopnjo filtracije (F7 do F9).

Vse ventilatorske konvektorje opremimo s pripadajočo visoko zmogljivo regulacijo povezljivo na avtomatizacijske sisteme preko protokola Modbus. S tem omogočamo upravljanje konvektorja na daljavo ali njegovo integracijo v centralni nadzorni sistem.

Vgrajena je visoko učinkovita ventilatorska tehnologija in sicer prosto tekoči ventilatorji z EC motorjem (elektronsko komutirani) z možnostjo regulacije 0-10V in povezljivi na Modbus. Učinkovitost ventilatorskega sklopa je bistveno večja od razreda učinkovitosti IE4.

ConfiVent – industrijski ventilatorski konvektor

Vgrajen je tudi prikaz zamazanosti filtra na analognem instrumentu oz. možnost alarmiranja zamazanosti filtra in potrebne menjave le tega.

V okviru projekta smo prišli do izjemne rešitve problema, ker pa je rešitev presegel svoj cilj se je nakazala tipizacija rešitve in s tem nastop na prostem trgu.

 

Različice

Standardni industrijski ventilatorski konvektorji omogočajo ogrevanje in hlajenje. Medtem ko so ventilatorski konvertorji ConfiVent podjetja Menerga opremljeni tudi z izjemno kvalitetnim sistemom filtracije in omogočajo tudi ciljano sušenje prostorskega zraka. Implementiramo jo tam, kjer je zahteva poleg ogrevanja in hlajenja tudi efektivno čiščenje polutiranega zraka proizvodnje. Ko sam tehnološki proces zahteva filtracijo je mogoča implementacija različnih kvalitet filtrov od G1 do E12.

Zaradi optimirane stoječe izvedbe zaseda malo prostora in zagotavlja lažje umeščanje v tehnološka postrojenja. Glede na potrebe tehnološkega procesa je možno prilagoditi sledeče tehnične parametre:

  • stopnjo filtracije,
  • grelno oz. hladilno moč,
  • grelni medij (glikol ali voda),
  • tip konstrukcije (2-cevni ali 4-cevni),
  • režime delovanja (normalni, ekonomični, znižan,…)
  • kontrola temperature ali vlage v prostoru.

Več tehničnih podatkov si lahko ogledate na tej povezavi: ConfiVent

ConfiVent – industrijski ventilatorski konvektor

ConfiVent – industrijski ventilatorski konvektor

Kje uporabiti ConfiVent konvektorje

Industrijski konvektorji ConfiVent so namenjeni za:

  • industrijske zgradbe (najrazličnejše tipe proizvodnje, farmacijo, avtomobilsko industrijo …),
  • energetske zgradbe (elektrarne, elektro-energetska postrojenja …),
  • prostore s posebnimi zahtevami ( bazenske strojnice, skladišča …).

 

Menerga ponuja vse faze od A do Ž

V začetni fazi delujemo kot projektanti, nato kot konstruktorji in dobavitelji naprav in v zadnji fazi kot serviserji lastnih naprav. Iz tega vidika smo edinstveni na trgu saj pokrivamo vse možne segmente in obvladujemo celoten cikel snovanja rešitev za področje HVAC.

 

Posedujemo izkušnje in znanje iz vseh segmentov in smo željni novih izzivov, ki jih narekujejo naše stranke.

 

VAS ZANIMA VEČ O INDUSTRIJSKIH VENTILATORSKIH KONVEKTORJIH?

Vabimo vas, da stopite v stik z našim prodajno-tehničnim svetovalcem.

Recent Posts
Stopite v stik z nami še danes!

Kontakt

Start typing and press Enter to search